Räkna antal ord i din text

En stor del av din SEO-strategi handlar om att skapa riktigt bra innehåll på din webbplats. Det ska vara lättläst och värdefullt för din målgrupp. För att ranka bra på sökmotorerna behöver dina texter vara minst 300 ord. I vårt verktyg kan du se hur lång din text är och ta reda på om du behöver utöka den eller inte.

 

Ordräknare

Med vår ordräknare kan du enkelt räkna hur många ord din text består av. Klistra in eller skriv texten du vill kontrollera i rutan och får reda på direkt hur många ord texten innehåller.

Varför behöver du mer innehåll?

Google gillar text, det är den viktigaste delen när de rankar webbsidor för olika sökfraser. Om du inte har text och om den inte handlar om det användaren efterfrågar så kommer den inte att ranka högt i sökresultatet. Men längre texter har Google mer information att gå på för att förstå vad din webbsida handlar om och hur väl den skulle svara på användarens sökfråga.

Om du optimerar din text på ett bra sätt kommer sökorden du vill ranka på helt naturligt användas flera gånger då texten är så lång. Du behöver alltså inte överanvända sökordet du vill synas på, så kallad keyword stuffing. Helt naturligt kommer du även i längre texter att ha fler underrubriker, länkar och bilder där sökorden troligtvis kommer finnas med.

Men framför allt, men längre texter kommer du troligtvis också att ranka på längre sökfraser relaterade till dina sökord. Det gör att din webbsida har en chans att ranka i sökresultaten även för dessa relaterade fraser. Det är ett bra sätt att öka trafiken från sökmotorerna till din webbplats.

de senaste trenderna inom digital marknadsföring

4 steg till att synas när dina kunder googlar (SEO-copy)

4 steg till att synas när dina kunder googlar (SEO-copy)

Vad är det egentligen man ska tänka på när man ska skriva en text som är sökmotoroptimerad? Hur bör man konstruera en text om man vill öka chansen att den visas upp av Google? Mikael Högling, Seo-copywriter på Torget Updated reder ut begreppen. Inledning När du...

läs mer

Säg hej till oss!