Algoritm

Substantiv | al·go·ritm | \ˈal-go-rit´m\

En algoritm är en formel med ett antal steg som ska genomföras för att göra en beräkning eller lösa ett problem. De används ofta inom matematiken och datavetenskapen för att göra uträkningar och behandla data. Sökmotorer använder algoritmer för att ranka webbsidor i sökträfflistan och presentera de bästa svaren på sina användares frågor först.

Som sökmotoroptimerare pratar vi ofta om Googles algoritm, alltså den formel de använder för att ranka webbsidor i sin träfflista. Sökmotorernas algoritmer är en del av deras affärshemlighet och därför är de mycket restriktiva med information om faktorer deras algoritmer tar hänsyn till.

Google har vid flera tillfällen hintat om att deras algoritm använder över 200 olika faktorer för att ranka webbsidor. Men detta är något som ständigt utvecklas. Google släpper kontinuerligt nya algoritmförändringar i sin strävan efter att göra sökträfflistan ännu bättre för sina användare.

Sökmotoroptimering handlar om att använda de kända parametrarna inom sökmotorns algoritm för att optimera sidan så att den anses bättre än andra sidor inom samma ämne. Eftersom sökmotorer som Google ständigt uppdaterar sina algoritmer är det viktigt att du hela tiden arbetar med att anpassa din webbplats och håller dig uppdaterad om det senaste inom branschen. Det är också viktigt att själv utföra experiment och test för att hitta nya, effektiva optimeringsmöjligheter.

Vill du lära dig mer om sökmotoroptimering? Vi har grundläggande tips i vår SEO-skola om hur du själv kan börja arbeta för att synas bättre på Google och andra sökmotorer. Vi arbetat med SEO sedan 1999 och våra duktiga experter hjälper både stora och små företag synas bättre online.

de senaste trenderna inom digital marknadsföring

4 steg till att synas när dina kunder googlar (SEO-copy)

4 steg till att synas när dina kunder googlar (SEO-copy)

Vad är det egentligen man ska tänka på när man ska skriva en text som är sökmotoroptimerad? Hur bör man konstruera en text om man vill öka chansen att den visas upp av Google? Mikael Högling, Seo-copywriter på Torget Updated reder ut begreppen. Inledning När du...

läs mer

Säg hej till oss!