HAR DU KOLL PÅ DIN WEBBPLATS INTERNLÄNKNING?

av Torget Updated på March 21, 2018

Länkar från externa webbplatser är en av de viktigaste elementen när det gäller ranking på Google, men visste du att även din interna länkning kan påverka din ranking? Internlänkning handlar om allt från menyer till länkar i din brödtext.   Har din webbplats något av problemen nedan? Då kan internlänkning vara till hjälp. 

Öka trafiken med rätt byggda internlänkar.

Har du en liten webbplats där bara startsidan får länkar utifrån?

Hjälp dina undersidor genom att länka till dem från startsidans innehåll. Du kan exempelvis använda dig av “puffar” för att visa besökare aktuellt eller intressant innehåll och undersidor.

Har du en något större webbplats, där de undersidor som är viktigast för dig inte får länkar utifrån?

Se för det första över om innehållet på dina viktiga sidor kan göras om för att bli mer intressant och länkvärdigt. Efter det så kan även internlänkning användas. Handlar undersidorna om något mycket aktuellt ämne eller något som är en huvuddel av eran verksamhet, så passar det bra att länka till de undersidorna från startsidan. Leta även efter andra undersidor som har mer externa länkar till sig, och därmed mer länkkraft att fördela ut, och se om där finns en logisk koppling för att länka från dem till dina viktiga undersidor.

Har du en större webbplats där användare inte hittar det viktigaste innehållet?

Försök strukturera om innehållet så att de viktiga sidorna hamnar högre upp i strukturen och navigationen. Innehåll högre upp i navigationen får ofta fler besökare och mer engagemang. Går det här inte att göra på ett logiskt sätt, eller om ni redan har en bra struktur på navigationen, kan internlänkning från innehåll på starka sidor med fördel användas. Återigen handlar det om att hitta logiska kopplingar där länkarna hjälper användarna så väl som sökmotorerna att förstå sambandet. Detta gäller både om det är startsidan eller starka undersidor som det länkas från.

Har du en blogg på din webbplats, men inläggen får inte så bra engagemang eller ranking som du hoppats?

Använd internlänkning från startsidan och äldre relaterade blogginlägg för att ge mer länkkraft till de nya inläggen och för att se till att besökare lätt hittar dem. Ett avsnitt på startsidan med de senaste blogginläggen kan exempelvis vara användbart. Även användning av kategorisidor och taggar för blogginlägg är ett bra sätt att använda internlänkning för att skapa ett sammanhang för nya inlägg, både för besökare och för sökmotorer.

Tillbaka till toppen